|
|
|
Kalkoenfilet met gegrilde kerstomaatjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend en in partjes
zout
4 el olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
1/2 el rozemarijnblaadjes
versgemalen peper
3 trossen kerstomaten
4 kalkoenfilets |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen 5 min. in water met zout. Schep er 1 el olie, de uitgeperste knoflook, de rozemarijn en peper en zout naar smaak door en verdeel ze over een met een bakmatje beklede bakplaat.
Bak ze in een voorverwarmde oven (250 °C) in ± 35 min. bruin en gaar. Schep ze tussentijds tweemaal om.
Bestrooi de kalkoen met peper en zout naar smaak en bak het vlees in 2 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag in ± 12 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Bestrijk intussen de tomaatjes met de rest van de olie en rooster ze 5-7 min. onder de hete grill. Bestrooi ze met peper en zout.
Serveer de kalkoen met de aardappeltjes en de tomaatjes aan tros. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|