|
|
|
Lamskoteletten met boontjessalade |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
300 gr groene fijne boontjes
zout
2 rode uien, in dunne partjes
4 el olijfolie extra vierge
1 pot witte boontjes à 360 gr
1 el balsamicoazijn
1 teentje knoflook, gepeld
peper, zout
2 el verse peterselie, fijngehakt
4 lamskoteletten
25 gr boter |
|
bereiding: |
|
|
Kook de boontjes in ± 5 min. in water met zout beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
Bak de ui in 1 el van de olie zacht en glazig. Klop een dressing van de rest van de olie, de balsamicoazijn, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak.
Schep de ui met de witte boontjes, de groene boontjes, de dressing en de peterselie door elkaar.
Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak het in de hete boter in ± 5 min. bruin en rosé. Serveer het vlees met de salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|