|
|
|
Witte amandelspeculoos |
|
ingrediënten: |
|
|
175 g boter,
160 g witte basterdsuiker,
4,5 g zout,
de schil van 1 citroen,
200 g bloem,
100 g amandelpoeder,
4,5 g bakpoeder,
3 g nootmuskaat,
poedersuiker naar smaak. |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de boter met de basterdsuiker tot ze goed zijn gemengd.
Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 g water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij.
Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit.
Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan.
Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen.
Ga zo verder tot het deeg op is.
Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (± 175°C). De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes.
Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|