laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet ovenschotel met groenten en aardappelen.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 grote kipfilets
4-6 teentjes knoflook
4 bosuitjes
1 Courgette
4 Tomaten
8 niet te grote aardappelen
1 rode peper
2 sinaasappels
verse tijm
1/2 dl olijfolie
klein beetje witte wijn
zout en gemalen roze peper
venkelzaad
  bereiding:
    Voor de marinade:
Schaaf de schil van de sinaasappel, pers de teentjes knoflook uit , snij naar eigen smaak verse rode pepertjes (let op is wel heel scherp) voeg nu de olijfolie bij, het sap van een sinaasappel en zout.
Al deze ingrediƫnten goed mengen en met deze marinade de kipfilet goed in smeren.
Bak de kipfilets even aan in een bakpan tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze dan uit en leg ze in het midden van een grote ovenbakplaat. Het bakvocht en de rest van de marinade over de kipfilet doen. De marinade trekt nu verder in de kipfilets in.
Ondertussen de aardappelen en de lente-uitjes wassen. Schil de aardappelen en snijd ze in 8 stukken en leg die over de kipfilets, ook de bosuitjes snijden in 3-4 cm lange stukjes, de tomaten halveren, courgette in 3-4 cm dikke plakken snijden. Leg al deze groenten ook op de plaat. Als laatst snijd een paar schijven sinaasappel en leg die op de kipfilet. Over de groenten en aardappelen iets zout en roze peper doen en bestrooi het geheel met verse tijm en venkelzaad . Klein beetje witte wijn bijvoegen en alles afdekken met zilverfolie.
De plaat kan nu in de voorverhitte oven van 180 graden. Ca. 15 min. en de makkelijke ovenschotel is klaar!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats