|
|
|
Mascarpone met perziken of seizoensfruit |
|
ingrediënten: |
|
|
Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen.
Voor 4 personen:
1kilo gele perziken
150 gr fijne suiker
sap van 1 citroen
een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel
250 gr mascarpone
2 stijfgeklopt eiwitten |
|
bereiding: |
|
|
Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijne suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met 2 stijfgeklopt eiwitten. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.
SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.
Je kan ook perziken in blik gebruiken, ook lekker hoor! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|