laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mascarpone met perziken of seizoensfruit
  ingrediënten:
    Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen.

Voor 4 personen:

1kilo gele perziken
150 gr fijne suiker
sap van 1 citroen
een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel
250 gr mascarpone
2 stijfgeklopt eiwitten
  bereiding:
    Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijne suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met 2 stijfgeklopt eiwitten. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.

SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.

Je kan ook perziken in blik gebruiken, ook lekker hoor!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats