laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 De echte Leidse hutspot van Mirja
  ingrediënten:
    voor 2 à 3 personen :

750 gr winterpeen
500 gr gesneden uien
750 gr aardappelen
500 gr riblappen
(eventueel 200 gr spekjes om uit te bakken)
  bereiding:
    Kook de winterpeen en uien, na toevoeging van een theelepel zout, 15 minuten en laat daarna goed uitlekken.
Kook de aardappelen op de gebruikelijke manier.
Bak ondertussen de spekjes circa 10 minuten op een laag vuur.
Meng de gekookte aardappelen met het peen/uien-mengsel en schep daarna de spekjes erdoor.
Geef hierbij de riblappen, die in circa 1½ uur tot zacht gesudderd zijn.

Als je het Leidse gerecht echt volledig wilt hebben, serveer dan als dessert een trosje witte druiven.


Smakelijk,
Mirja
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats