Curry van lamsbout en aardappel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 eetlepels arachideolie
1 in ringen gesneden rode ui
500 gram in reepjes gesneden lamsbout
1 tot 2 eetlepels fijngesneden gemberwortel
2 eetlepels rode currypasta
3 dl kokosmelk
750 gram in stukken gesneden aardappelen
300 gram ongeschilde courgette
zout en peper
2 tot 3 eetlepels koriander |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie en bak hierin op een hoog vuur de ui en het lamsvlees in pakweg 5 minuutjes rondom lichtbruin. Roer er nu de gemberwortel en currypasta door en schep alles goed om. Verwarm hierna het mengsel enkele minuten. Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en voeg de stukken aardappel toe. Stoof het gerecht ongeveer 20 minuten op een zacht vuur tot de stukken aardappel gaar zijn. Voeg de courgette toe en verwarm het gerecht nog 5 minuutjes. Breng het op smaak met wat peper en zout en koriander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|