|
|
TOMATENSAUS
1.Fruit de ui en de knoflook in een weinigolie, eventueel met wat extra boter
2.Voeg het gehakt toe, verkruimelen laat meebakken
3.Voeg de champignons toe en laat nog evenbakken
4.voeg de tomaten met vocht toe, dek af en laat 10 minsudderen
5.meng 5 snuffen verse zwarte peper, beetje notenmuskaat,geutje tijm, geutje paprikapoeder, flinke geut curry, el marjolein ende el basilicum in een kommetje
6.Voeg het kruidenmengsel, het blaadjelaurier en het bouillonblokje na 10 min bij de saus, roer goed om enlaat nog eens 15min afgedekt pruttelen
7.Na die 15 minuten saus beetjeaanbinden met 1 theelepel mayezena in kletske water en het blaadjelaurier er terug uitvissen
KAASSAUS:
8.Smelt de 5 eetlepels boter opmax vermogen en 30 sec in de microgolf
9.Meng er 5 eetlepels bloemonder en nog eens 30sec terug in de microgolf
10.leng al roerend aanmet 5dl melk, goed roeren!
11.Zet terug in de microgolf op vollekracht, onafgedekt, gedurende zo'n 5 minuten. Haal de komherhaaldelijk uit de microgolf om alles nog eens heel goed op teroeren
12.Als je na plus minus 5 minuten een dikke saus hebt deze bijaanlengen, al roerend, met melk tot je aan 6 dl saus komt
13.Zet nogeen minuutje of 2 terug in de microgolf, let op vooroverkoken!
14.Meng nu 3/4 van de kaas doorheen de bechamel saus, kruidmet zout, snufje of 2 peper en klein beetje nootmuskaat
15.Schik nu ineen vuurvaste schotel eerst een laagje kaassaus, dan een laagjelasagne, dan een laag tomatensaus. Maak dat je altijd eindigt met een laagje kaassaus
16.Bestrooi met de rest van de kaassaus
17.Verwarm de oven voor op 200°C
18.Laat 30 minuten bakken op 200°C19.
Smakelijk! |