|
|
|
Blanquet van konijn |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 konijn
150 gr boter
1 bot peterselie
40 gr bloem
1 eidooier
0,5 dl slagroom
1 l kalfsbouillon
15 kleine uitjes
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij het konijn in stukken.
Smelt 50 gram boter en sauteer hierin de stukken konijn op een matig vuur, zonder ze te kleuren.
Doe er de kalfsbouillon bij en een bosje peterselie en breng aan de kook.
Schil de uitjes en voeg ze na 45 minuten koken bij het konijn.
Laat daarna het konijn nog 30 minuten verder garen.
Maak van 30 g boter en de bloem een blanke roux.
Verdun deze met het kookvocht tot U 3 dl saus heeft. Laat deze, onder voortduren roeren, gedurende 20 minuten zachtjes koken.
Klop de rest van de boter door de saus.
Meng de eidooier met de slagroom en roer (deze liaison), van het vuur af, door de saus.
Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, schenk er de saus over en serveer met aardappelkroketten, pommes duchesse, puree of met hompjes brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|