|
|
|
Beenham met aardappelpuree |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 gekruide beenham à 500 g
2 sinaasappels
4 struikjes witlof
75 g magere spekreepjes
4 el olijfolie extra vierge
1 el vers geperst limoensap
peper, zout
aardappelpuree voor 4 personen
50 g walnoten, grof gehakt
toefjes rozemarijn |
|
bereiding: |
|
|
Neem de beenham 30 min. van tevoren uit de verpakking. Leg de beenham in een ovenschaal en braad hem in een voorverwarmde oven (180 °C) in ± 35 min. mooi bruin en gaar.
Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op.
Snijd de witlof in de lengte in lange dunne repen. Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Klop een dressing van de olie, het opgevangen sinaasappelsap, het limoensap en peper en zout naar smaak.
Maak de puree klaar. Schep de sinaasappelpartjes met de witlof, de spekjes, de dressing en de walnoten door elkaar.
Snijd de ham in plakken en serveer met de puree en de salade. Garneer met de rozemarijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|