|
|
|
Wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 500 g wortels
- - 1 grote ui
- - 60 g boter
- - 1 el tarwebloem
- - 1,25 L kippenbouillon
- - 2 dl room
- - peper en zout
- - bieslook, ter garnering
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 30 minuten - Voor 4-6 personen
Bereiding : Schil de wortels, snijd de wortels en ui in dunne schijfjes. Verhit boter in een grote pan, voeg de ui en wortel toe en bak al roerend op een laag vuur totdat de ui zacht is. Voeg bloem toe en roer alles goed door elkaar, haal de pan van het vuur. Voeg al roerende bouillon toe. Verhit al roerende tot het mengsel kookt en begint in te dikken. Laat het afgedekt 25 min. op laag vuur sudderen, tot de wortel gaar is. Pureer het mengsel in porties in een keukenmachine of blender. Doe de soep weer in de pan, roer de room erbij en voeg peper en, zout naar smaak toe. Warm de soep al roerende goed door. Dien de wortelsoep op met fijngeknipt bieslook. Let op: roer voor wortelsinaasappelsoep de fijngeraspte schil van 1 en het sap van 2 sinaasappels mee. Voeg eventueel wat verse, geraspte gember toe. Garneren met dunne schijfjes sinaasappel of fijne reepjes schil. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|