laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde peren met mascarpone-chocoladesaus
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

6 stevige rijpe peren
100 gr witte basterdsuiker
2 kaneelstokjes
geraspte schil van een sinaasappel
2 kruidnagels
1 fles rosé

Chocoladesaus:
175 gr pure chocolade
250 gr mascarpone
2 el sinaasappellikeur
  bereiding:
    Schil de peren voorzichtig en laat het steeltje eraan zitten
Doe de suiker, de kaneelstokjes, sinaasappelrasp, de kruidnagels en de wijn in een pan die net groot genoeg is voor 6 peren.
Verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost. Voeg er dan de peren aan toe en laat zachtjes koken. Leg een deksel op de pan en pocheer de peren 20 minuten. Wilt U de peren koud serveren, dan laat U ze afkoelen in de wijn en zet U ze in de koelkast tot U ze nodig hebt. Als U de peren warm serveert, laat U ze in de warme wijn staan terwijl U de saus maakt. Voor de saus smelt U de chocolade. Vermeng de mascarpone met de sinaasappellikeur. Roer dit mengsel door de chocolade.
Haal de peren uit de wijn en zet ze op 6borden. Voeg een grote schep chocoladesaus toe en serveer de rest apart.

Tip:
Doe de wijn na het pocheren niet weg. Kook hem 10 minuten tot hij stroperig wordt. Gebruik deze siroop over een fruitsalade of ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats