|
|
|
Taatjespap |
|
ingrediënten: |
|
|
700 gr aardappelen (liefst bloemig)
1l karnemelk
nootmuskaat, peper & zout
60g boter
enkele eitjes (afhankelijk hoeveel je er wenst, je eet ze zachtgekookt in de pap, wij nemen meestal 2 a 3 pp)
fijngesnipperd uitje of sjalotje (goed fijn, want je eet dit rauw in de pap) |
|
bereiding: |
|
|
Aardappelen schillen en gaarkoken met een beetje zout.
Karnemelk verwarmen (niet laten koken!), peper, zout en muskaatnoot toevoegen
Je eitjes ondertussen laten gaarkoken (zachtgekookt)
Aardappelen stampen of door de ‘passe-vite’ halen
Ondertussen je boter laten bruinen in een klein steelpannetje.
Je warme karnemelk bij de aardappelmoes voegen
Gebruinde boter bijvoegen (maakt een heerlijk KSSS-geluidje)
Opdienen: in een soepbord, eitje pellen en erin doen, lepel uitjes, eventueel nog zout/nootmuskaat en smullen maar! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|