|
|
Laat de 4 biefstukken op kamertemperatuur komen.
Schil en was 1 kilo aardappels en snijd in blokjes. Kook ze net gaar.
Schil 800 g gekookte bieten en snijd ze in blokjes.
Schil 2 goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Pel 2 uien en snijd ze in ringen.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui met 1 eetlepel kummel ca. 3 minuten.Haal de ui uit de pan en houd het warm.
Bak de bieten met de appel in de koekenpan.
Giet de aardappels af en schep de bietjes en de appel erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm de stamppot nog ca. 3 minuten goed door.
Verhit 3 eetlepels boter met 1 eetlepel olie in de koekenpan.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper, begin met het bakken van de biefstukken zodra de boter niet meer schuimt.
Bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten.
Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten.
Zet het vuur hoog en blus het bakvet af met 150 ml rode wijn, laat de jus met 150 ml slagroom inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de biefstuk in stukken en verdeel ze met de stampot, de jus en de uienringen over 4 borden. |