|
|
|
Zuid-Amerikaanse pompoentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
750 gr. pompoenmoes,
500 gr. boter of margarine,
500 gr. suiker,
6 eieren,
750 gr. zelfrijzend bakmeel,
afgestreken eetlepel kaneel,
beetje nootmuskaat en gemalen kruidnagel (of eetlepel peperkoekkruiden)
1 dl. melk,
kopje gewelde rozijnen,
geconfijte vruchtjes naar smaak,
zout en wat geraspte citroenschil |
|
bereiding: |
|
|
Pompoenmoes mengen met suiker en boter. Losgeklopte eieren erdoor roeren, kruiden aan mengsel toevoegen. Het meel erdoor zeven en tenslotte de rest van de ingrediënten toevoegen. Oven voorverwarmen op 180°C. Bakvorm beboteren en bestuiven met meel. Mengsel erin doen en in ongeveer 45 minuten in oven bakken. Zachtjes laten afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|