Salade met mosselen en sinaasappel |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kilo mosselen
4 takjes tijm
1 ui
Peper
Kopje witte wijn
125 gram Frisee sla
Zakje pittige sla (bijvoorbeeld radicio)
2 Lenteuien
1 Sinaasappel
De oranje schil van die sinaasappel in smalle reepjes
100 gram ontpitte groene olijven
Met een vinaigrette van:
1/2 Kopje sinaasappelsap
2 eetlepels sherryazijn
3/4 Kopje olijfolie.
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Breng de kruiden en de wijn aan de kook en kook de mosselen daarin tot ze allemaal open zijn.
Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Schil de sinaasappel en snij de partjes tussen de velletjes uitgesneden uit.
Meng frisee, in reepjes gesneden pittige sla, in plakjes gesneden lenteui en olijven met de uitgesneden sinaasappelpartjes.
Maak een vinaigrette van de ingrediƫnten en verwarm de mosselen daarin totdat ze lauwwarm zijn.
Giet de vinaigrette over de lauwe salade, leg de mosselen er over en bestrooi het geheel met de flintertjes van sinaasappelschil.
Dit is een recept van Hettie Verkaart |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|