laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculoosmousse
  ingrediënten:
    1/4l melk (mag sojamelk zijn, maar met gewone lukt het ook!)
Kaneelpoeder
4 eieren
60gr cassonade suiker
60gr kandijsiroop
1/4l room
2 gelatineblaadjes van elk 3gr.
4 stuks speculoos
Enkele eetlepels bloemsuiker (voor het opkloppen van het eiwit)
  bereiding:
    Breng de melk samen met de kaneel aan de kook
Scheid de eieren en neem voorlopig enkel de eigelen
Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe
Meng alles zeer goed tot één geheel zodat je zeker geen suikerkorrels meer voelt
Als de melk kookt giet je die bij het suikermengsel, roer goed met de garde
Warm dit nog een beetje op maar blijf steeds goed roeren met de garde tot het geheel gebonden is
Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg deze toe aan het mengsel
Voeg er op dit moment ook de speculoos bij
Goed roeren terwijl het geheel nog warm is
Zet het geheel in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen
Tijdens het koelen kan je de eiwitten met enkele lepels suiker opkloppen
Klop ook de room op
Als het geheel goed koud is, voeg dan eerst het opgeklopte eiwit toe
Goed doorroeren en nu opgeklopte room aan toevoegen
Giet in kommetjes en laat opstijven in de koelkast
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats