laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Torta Pasquale Siciliana
  ingrediënten:
    Meng voor het deeg:
3 eieren
400 gram bloem
350 gram suiker
100 gram boter of margarine
1 zakje gist
een snufje zout

en laat het op een koele plaats rusten verwarm ondertussen de over voor op 250°C.

Meng voor de vulling:
400 gram ricotta (ricotta is te vervangen door 250 gram magere kwark en 150 gram crème fraîche)
100 gram geconfijt fruit
100 gram pure chocolade, grof gehakt ( of pure hagelslag)
100 gram perzikconfiture
een snufje kaneel

Versiering:
50 gram poedersuiker
100 gram amandelen
  bereiding:
    Verdeel het deeg in twee. Beboter een taartvorm (officieel moet die rechthoekig zijn, maar ik heb gewoon een ronde springvorm gebruikt) en bestuif deze met wat bloem. Bekleed de bodem en de opstaande rand met de ene helft van het deeg. Giet de vulling er voorzichtig overgeen. Bedekt dit alles met de andere helft van het deeg en sluit de boorden goed. Leg de amandelen bovenop het deeg, de een tegen de ander, als een soort tapijt, maar leg ze niet te dicht tegen de randen. Zet de taart in de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C. Laat de taart ca. 30 minuten bakken. Bestrooi met poedersuiker.


Bron: Ciao Italia
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats