laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zwitserse ovenschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 g gehakt,
50 g gerookt spek (in reepjes),
1 prei,
2 wortels,
1 ui,
6 aardappelen,
100 g boter,
25 g bloem,
3 dl melk,
50 g gemalen gruyere,
peper, zout, nootmuskaat
  bereiding:
    Reinig en was prei en wortels.
Snij ze fijn. Pel de ui en snij ze fijn.
Laat een klontje boter smelten in een kom.
Voeg het spek hieraan toe en laat uitbakken.
Voeg nu het gehakt erbij en laat goed korrelig bruin bakken.
Laat een klontje boter smelten in een kom en stoof de gesnipperde ui.
Voeg de prei en wortels erbij en laat dit stoven op een klein vuurtje gedurende 15 minuten.
Voeg af en toe een klein beetje water bij om aanbranden te voorkomen.
Als de groenten zacht zijn, voeg je het gehakt met het spek erbij.
Roer alles door elkaar en laat nog een 5-tal minuten stoven.
Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes van 2 cm.
Was ze en laat ze koken tot ze halfzacht zijn (10 min) Giet ze af.

Kaassaus.
Bereid de kaassaus: laat 25 g boter smelten, voeg er van het vuur de bloem bij met een klopper, tot je een gladde massa verkrijgt.
Zet het pannetje terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de melk eraan toe.
Blijf goed roeren met de klopper tot je een dikke saus bekomt;
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, en de gruyere.

Vul de ovenschotel: onderaan vlees en groenten,hierboven de aardappelen, overgieten met de kaassaus, nog 30 min bakken op 175°C
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats