|
|
|
Rolfondant |
|
ingrediënten: |
|
|
een recept voor rolfondant met
alternatieve, makkelijk verkrijgbare ingrediƫnten
1 kg poedersuiker
2 velletjes gelatine met klein beetje water (dikke massa maken)
1/3 kop glucose (een gelijke hoeveelheid druivensuiker (dextro van 't
kruidvat) en water inkoken tot dikke pasta.
2 eetlepels olijfolie (gewone, geen extra vierge) in plaats van glycerine
2 eetlepels frituurvet (Euroshopper) in plaats van shortening
eventueel levensmiddelenkleurstof in druppels of pasta |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de glucose, het vet, de olie en de gelatine in een pan
Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix goed
Haal de massa uit de pan en voeg al knedend / rollend de rest van de
poedersuiker toe
Laat het geheel een paar uur uitharden in de koelkast
Het resultaat is een prachtige glanzende rolfondant die niet barst,
flexibel is en niet plakkerig is
Voor gebruik kun je de fondant op kleur brengen mbv kleurpasta
Goed verpakt kan het ook ingevroren worden
Voordat je fondant gaat uitrollen altijd opnieuw doorkneden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|