laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsrumpsteak met rozijntjes en rode paprika
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 lamsrumpsteak
1 dl Noilly Prat
50 g rozijnen 'Golden'
1/4 rode paprika
3 eetl. room
2 eetl. olijfolie
1 eetl. bloem gemengd met 1 eetl. boter
1,5 koffielepel curry
cayennepeper
peper en zout.
  bereiding:
    Enkele uren vooraf giet u de Noilly Prat over de rozijntjes.
Laat ze weken.
Snij de paprika in heel kleine blokjes.

Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de lamsrumpsteak goudbruin (2 min. aan elke kant).
Voeg de blokjes paprika toe en laat het vlees op een zachter vuur gaar worden (4 tot 8 min., afhankelijk van de dikte van het vlees). Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
Giet de rozijntjes met Nolly Prat in de pan. Laat 3 min. goed doorkoken.
Voeg 3 eetl. room toe en bind lichtjes met het mengsel van boter en bloem, dat u beetje bij beetje toevoegt.
Breng op smaak met kerrie, cayennepeper, peper en zout.


Geef er kroketjes of rijst bij, met fijne boontjes of een frisse sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats