Gebakken zalm met prei, taugé en courgette |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 zalmfilets van elk 180 gram
2 grote en in dunne ringetjes gesneden preistangen
1 in dunne reepjes gesneden courgette
100 gram verse taugé
2 in ringetjes gesneden sjalotjes
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels kippenbouillon
4 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels vers gehakte koriander of bladpeterselie
200 gram gemengde sla
stukjes tomaat
komkommer
6 eetlepels dieetdressing
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een tefalpan. Op een gegeven moment begint de olie te walmen. Bak dan hierin de sjalotjes om en om goudbruin (laat ze niet verbranden!). Voeg de gesneden taugé, prei, en courgette toe en doe een en ander op een hoog vuur rondom roerbakken. Blus het mengsel af met de sojasaus en de kippenbouillon en laat dit even doorkoken. Voeg vervolgens de koriander (of bladpeterselie) toe en voorts wat zout en peper. Houd het geheel warm tot gebruik. Verhit nog eens 2 eetlepels zonnebloemolie in de tefalpan en bak hierin de met wat peper en zout gekruide zalmfilets om en om goudbruin (niet door en door bakken!). Laat de vis hierna uitlekken op een stuk keukenpapier. Vermeng de sla met de stukjes tomaat, komkommer en dieetdressing. Schep de warm gehouden roer- bakgroente op verwarmde borden en leg hierop de zalmfilet. Serveer de mengsalade hier apart bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|