laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Halve kreeft met gebakken witte asperges
  ingrediënten:
   


  • - 2 levende kreeften
  • - 2 rijpe tomaten (gepeld en in blokjes gesneden)
  • - 100 gr zeekralen
  • - 1 bont witte asperges (schoongemaakt en in stukjes van 3 cm gesneden)
  • - zeer zachte extra zuivere olijfolie
  • - een beetje oude sherry azijn
  • - sap van 1 citroen
  • - verse basilicum
  • - peper
  • - grof zout en suiker
  • - 1,5 l groentenbouillon
  bereiding:
    (opgelet : alles moeten +/- gelijktijdig gebeuren)
De kreeften levend koken in de groentenbouillon gedurende 2 à 3 minuten. Daarna snijdt u ze in twee en legt u ze op een bakplaat in een hete oven. Warm een mengeling van gewone extra zuivere olijfolie en boter en bak de asperges kort. Na 5 minuten voegt u peper, zout en een beetje suiker toe en laat u ze lichtjes carameliseren. Zodra de asperges goudkleurig zijn overgiet u ze met een beetje sherry azijn en laat u ze op een zeer zacht vuurtje staan. Laat de zeekraaltjes in zoutloos water koken gedurende enkele minuten (ze moeten krokant blijven). Na het koken onmiddellijk met ijskoud water overgieten om de groene kleur te behouden. Verwarm de zeer zachte olijfolie lichtjes en voeg het citroensap en de tomaten erbij. Zout en peper toevoegen naar smaak. Leg een halve kreeft op elk bord en omring met de tomaten, olijfolie, asperges en zeekraaltjes. Giet een beetje van het olijfoliemengsel en wat gesneden verse basilicum op elke kreeft en serveer onmiddellijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats