laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Borst van wilde duif met 3 korstgebakjes met kaas
  ingrediënten:
    6 wilde duiven,
12 gele pâtissons,
12 gedraaide courgettes,
12 staafjes wortelen,
100 g pommes dauphines,
boter,
10 cl rode wijn,
15 cl duivenfond,
20 g Emmentaler, 20 g Gruyère en 20 g Appenzeller;
1 sjalot,
luzernescheuten,
1 ei,
bladerdeeg,
room,
olijfolie,
peper en zout.
  bereiding:
    Vlees :
De borsten van de duiven uitbenen, ze gedurende 2 minuten aan elke zijde bakken en warm houden. In de pan de sjalot toevoegen en met de rode wijn deglaceren, laten inkoken en de duivenfond toevoegen tot de helft laten inkoken en afwerken met de boter en kruiden met peper en zout.
Garnituur :
De Gruyère in plakken van 3 cm op een tefal-plaat schikken met twee druppels verse room in het midden en in de oven schuiven. Op 240°C verhitten tot verkleuring.
*Met het bladerdeeg, dit in twee fijne linten snijden deze in het opgeklopte ei dompelen en in de geraspte Emmentaler rollen, in de
oven schuiven op 220°C tot verkleuring.
*Een klein bolletje pomme dauphine nemen met er rond een blokje Appenzeller van 1 cm, en dit frituren op 180°C. °
*De groenten blancheren en ze daarna in de olijfolie aanbaken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats