|
|
|
Willebroekse schep (paardestoofvlees) |
|
ingrediënten: |
|
|
1,5 kg paardestoofvlees
6 uien
boter
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels rodebessenconfituur
1 fles bruin bier (Dubbele bruine van Westmalle of De Koninck)
1 snede donkerbruin brood
bittere chocolade (naar eigen smaak)
tijm, laurier
peper, zout en muskaatnoot
bindmiddel (maiszetmeel of aardappelbloem) |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter in een pan en bak het vlees. Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier. Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop. Kruid met een weinig peper, zout en muskaatnoot. Leg er ook het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer regelmatig tijdens het stoven. Voeg er ondertussen ook de bottere chocolade aan toe. Meestal volstaat een mespuntje ruimschoots. Naar het einde toe zal het brood volledig opgestoofd zijn. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|