|
|
|
Witloofstamppot met gepocheerd ei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
4 eieren,
2 eetlepels azijn,
250 g aardappelen ,
1 ui versnipperd,
150 g spekblokjes,
2 eierdooiers,
400 g witloof in stukjes gesneden,
Sap van 1/4 citroen,
50 g boter,
2 dl gevogeltefond,
1 dl room,
zout, peper, muskaatnoot.
Als garnituur :
Gefrituurde peterselie met zeezout, witloofblaadjes, gedroogde
broodkorstjes. |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.
Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en
1 dl gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en muskaatnoot over. Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|