Pasta Putanesca |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
200 gram (penne) pasta
1-2 eetlepels (olijf)olie
1/2 blikje (circa 15 g) ansjovisfilets (uitlekgewicht blikje totaal 30 gram)
1 rode peper
170 gram (uitlekgewicht) schijfjes champignons uit blik of glas
2 teentjes knoflook
10 zwarte olijven zonder pit
10 blaadjes verse basilicum
zout en peper
75 gram geraspte Parmezaanse kaas |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en smelt daarin op laag vuur de ansjovis. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Laat de champignons uitlekken. Doe de champignons met de rode peper bij de ansjovis in de pan. Pers de knoflook erboven uit en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Snijd de olijven in ringetjes en hak de basilicum fijn. Laat de pasta goed uitlekken en schep deze met de olijven en de basilicum door de champignons. Maak op smaak met peper en eventueel wat extra olijfolie. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.Neem eens champignons uit blik of glas in plaats van verse champignons. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|