laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hete bliksem
  ingrediënten:
    2 kg aardappelen geschild en in schijven gesneden
750 gr zoete peren geschild en in partjes verdeeld
75O gr zure appelen (vb. Boskoop) geschild en eveneens in partjes gesneden
6 stevige schijven ontzwoerd gerookt mager spek (1 cm dik)
4 dikke uien in ringen gesneden
peper en zout
goede hoeveboter
2 dl water
  bereiding:
    Laat het spek in een stoofpot met wat boter aanbakken en voeg er de in ringen gesneden ajuinen aan toe.
Laat even kleuren.
Giet er 2 dl water bij.
Voeg de appelen, peren en aardappelen toe.
Bestrooi met wat zout en flink veel peper (moet heet zijn en bliksemen).
Laat 1.30u. zachtjes stoven en controleer regelmatig of er nog voldoende vocht aanwezig is, voeg eventueel water bij.
Neem nu het spek eruit.
Stamp alles goed fijn, eventueel wat goede boter toevoegen.
Meng er nu het gebakken en in stukjes gesneden spek terug onder.

Zoals reeds gezegd wordt Hete Bliksem goed heet en goed gepeperd opgediend
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats