|
|
|
Ragu Bolognaise |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 8 personen.:
gedroogde spaghetti (afhankelijk met hoeveel je bent, zelf reken ik meestal ongeveer 125g/pers.) De saus hieronder aangegeven is zeker genoeg voor 8 personen.
2 wortelen, in dobbelsteentjes
1500g gemengd gehakt
(zee)zout & zwarte peper
1/2 l melk
1 fles (750 ml) witte wijn (liefst droge)
4 uien
4 teentjes look
2 kg tomaten uit blik
1 klein doosje tomatenpuree
olijfolie
kruidentuiltje
1 l water
Parmezaan, liefst vers |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm je olijfolie in een grote kookpot, voeg kleingesneden ui en look toe, samen met de wortels. Roer af & toe tot ze zacht zijn.
- Voeg je vlees toe, laat dit bakken tot het niet meer rose is.
- Melk toevoegen, volledig laten uitkoken tot alle melk verdampt is.
- Witte wijn toevoegen, opnieuw laten uitkoken.
- Voeg dan de (gesneden) tomaten toe, alsook het kruidentuiltje, de tomatenpuree, zout en peper en water.
- Laat nog koken gedurende 2u. Wordt het te droog, voeg dan wat water toe.
Ziezo, nu je pasta koken, erbij doen, goed mengen, Parmezaan overstrooien en klaar! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|