| Pollo al horne con verduras ( Kip uit de oven met | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | Voor 4 personen : 
 4 kippenbouten met vel
 350 g gewassen mini worteltjes
 250 g magere gerookte spekreepjes
 8 el olijfolie
 6 hele teentjes knoflook
 125 g gewelde rozijnen
 2 cm geraspte gember
 zeezout
 versgemalen peper
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de kippenbouten in een braadpan/braadslee. Schenk de olijfolie ervoer en leg de hele tenen knoflook erbij. Leg de wortels met de spekreepjes en de rozijnen bij de kip. Bestrooi met gember, zeezout en versgemalen peper. Doe de braadpan/braadslee in de voorverwarmde oven en laat de kip gaar en krokant worden in ca. 45 minuten. Serveer de kip met de groenten en wat aardappelpuree. 
 Tips/Variaties
 
 Vervang de kippenbouten door kipdrumsticks
 Vervang de aardappelpuree door basmatirijst
 Voeg voor een romige saus wat room toe
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |