laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Minipaprikaatjes met chili-pinda's
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g kleine oranje minipaprikaatjes

Chili-pinda-vulling:
1 bundeltje mihoen van ongeveer 30 g
100 g geroosterde, gezouten pinda's
1 eetl. rode Thaise currypasta
1 teentje knoflook, uitgeperst
geraspte schil en het sap van 1 limoen
1 eetl. suiker
1 eetl. sesamolie
  bereiding:
    Voor dit gerecht gebruik ik kleine paprikaatjes van ongeveer 5 cm lang die in supermarkten verkocht worden. Deze zijn uitstekend geschikt voor kleine hapjes tijdens een feestje. Als u de minipaprikaatjes niet kunt krijgen, gebruik dan grotere die u overdwars halveert. U kunt ook zeer milde, grote chilipepers gebruiken, maar ze mogen niet te scherp zijn. Bovendien moet u dan de currypasta achterwege laten.


Snijd met een scherp mes het kapje van de minipaprikaatjes en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.

Voor de vulling: doe de mihoen in een kom, giet er heet water over tot het onder staat en laat de mihoen 15 minuten weken (of volg de bereidingswijze op het pak). Afgieten en met een keukenschaar in grove stukken knippen.
Doe de pinda's in een droge koekenpan en rooster ze in ongeveer dertig seconden tot ze beginnen te geuren. Doe ze in een keukenmachine, voeg de currypasta, de knoflook, het limoensap en de limoenrasp, de suiker en de sesamolie toe en vermaal alles tot een pasta. Of gebruik een vijzel en een stamper
Vul de paprikaatjes met het pindamengsel en de mihoen, waarbij u uw vingers gebruikt om de ingrediƫnten met elkaar te vermengen (niet al te stijf opvullen). Zet de paprikaatjes met de open kant naar boven in een klein bamboe stoommandje en zet dit in een grotere stoompan. Laat alles ongeveer 30 minuten stomen, of tot de paprikaatjes zacht zijn. Dien het gerecht op in het bamboe stoommandje, samen met andere Aziatische gerechten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats