laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade-sinaasappelcake
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

200 g donkere chocolade
100 g echte boter
4 eieren
125 g rietsuiker
75 g zelfrijzende bloem
sinaasappel-marmelade

Voor het glazuur:
100 g donkere chocolade
1 dl room
  bereiding:
    Smelt de chocolade met de boter. Klop de eierdooiers wit met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem bij de eieren. Spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten eronder. Bak 45 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Glazuur: laat de room 2 minuten koken en neem dan van het vuur. Laat de chocolade hierin smelten.
Als de chocoladecake afgekoeld is, snij je hem dwars doormidden. Bestrijk met flink wat sinaasappelmarmelade en leg de 2 helften terug op elkaar. Bestrijk de cake met chocoladeglazuur en laat opstijven. Serveer met extra sinaasappelmarmelade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats