|
|
|
Lamslende in Toscaanse stijl |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 lamslendenstukken, vet en vel verwijderd
9 kleine takjes rozemarijn
4 teentjes knofl ook, gesnipperd.
Zwarte peper uit de molen
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 wortelen, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
3 theelepels tijmblaadjes
4 ansjovisfi lets uit blik, uitgelekt en fijngehakt
125 ml rode wijn
300 ml lams- of kippenbouillon
400 gram stukjes gepelde tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram cannellinibonen uit blik
2 eetlepels gehakte peterselieblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Schep het lamsvlees door de rozemarijn en de helft van de knoflook en maal er zwarte peper naar smaak over. Leg het lamsvlees op een bord of stenen schaal, dek hem af met huishoudfolie en zet hem 1 uur weg op kamertemperatuur.
Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak regelmatig omscheppend de ui, wortelen, bleekselderij en tijm op een hoog vuur ongeveer 10 minuten. Voeg de resterende knofl ook en de ansjovis toe. Giet de rode wijn erbij en voeg de bouillon, tomaten en
tomatenpuree toe. Breng het op smaak met zwarte peper. Breng alles aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten doorkoken. Grill de lendenstukken aan beide zijden 5 minuten tot ze nog iets rosé zijn. Dit
kan in een grillpan, de ovengrill of op de barbecue. Voeg de bonen en het meeste van de peterselie aan het tomatenmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Zet de pan met het tomaten-bonenmengsel even op het vuur om goed warm te laten worden.
Schep de saus in diepe borden en leg de lendenstukken er bovenop.
Per portie: 606 kcal, 22 gram vet, 7 gram verzadigd vet, 44 gram koolhydraten, 0,9 gram natrium |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|