|
|
|
Gebakken kalfslever met appel en rode portsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
1/2 fles rode port
2 dl kalfsfond
wat gembersiroop of honing
750 gr kalfslever van 60 gram elk
3 eetl. bloem, gezeefd
zout, zwarte peper uit de molen
3 uien
30 gr boter
2 rode appels
6 plakken mager rookspek
boter en suiker |
|
bereiding: |
|
|
Kook de rode port in tot 1 dl. Monteer ze met de kalfsfond. Breng deze op smaak met wat gembersiroop of honing.
Maak de kalfslever schoon en snijd er plakjes van 1 ½ cm dikte van. Snijd pezen en ongerechtigheden weg en maak er plakjes van 50 tot 60 gram elk van. Vermeng de gezeefde bloem met zout en ruim zwarte peper en wentel de plakjes kalfslever hier in, zodat ze rondom van bloem voorzien zijn. Klop ze af. Snijd de schoongemaakte uien in ringen.
Verhit t.z.t. de boter tot het schuim weg getrokken is en bak daarin de kalfslever schijfjes krokant en rosé.
Neem de lever uit de pan en houd ze warm. Bak in dezelfde pan in de achter-gebleven bakboter de ui-ringen snel aan. Zo nodig boter toevoegen. Was de appels, droog ze en steek er de klokhuizen uit. Snijd er dan 6 even grote en dikke ringen uit. Bak de plakken mager rookspek in een droge Tefal koekenpan knapperig lichtbruin. Haal het spek eruit en bak hierin de appelringen, zo nodig met toevoeging van wat boter én suiker, net gaar.
Leg op elk warm bord plakje warme appel en leg daarop een plakje kalfslever. Geef er met de pepermolen nog een flinke draai over. Leg er nu wat uienringen op. Garneer het met een plakje spek en giet er wat rode portsaus rond. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|