|
|
|
Maatjes op een bedje van veldsla |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
100 gr sperzieboontjes,
1 tomaat,
1 Jonagold- appel,
150 gr veldsla (ongeveer twee bakjes of potjes),
8 maatjes.
Saus:
1 eetlepel mayonaise,
1 snuifje kerriepoeder,
1 koffielepel droge witte wijn. |
|
bereiding: |
|
|
Laat de afgeriste sperzieboontjes 8 minuten blancheren in gezouten water, laat ze uitlekken en spoel ze meteen af onder koud water.
Pel de tomaat, snijd hem in vieren en lepel de pitjes eruit. Boor het klokhuis uit de appel en snijd hem doormidden. Snijd de boontjes, de tomaat en de appel in kleine blokjes.
Snijd het voetje van de rozetjes veldsla (houd 4 rozetjes opzij voor de garnering). Leg de blaadjes in een bak met ijskoud water om ze te spoelen, laat ze uitlekken en dep ze droog. Snipper enkele blaadjes fijn.
Meng alle ingrediƫnten voor de saus en meng de blokjes sperzieboon, tomaat en appel en de versnipperde veldslablaadjes met de saus. Schik een bergje van dit mengsel op het midden van vier borden.
Haal de twee filets van elk maatje uit elkaar. Laat tegen elk bergje vier filets aanvlijen.
Schik rond de maatjes een waaier van veldslablaadjes en leg een rozetje veldsla op de top van het gerecht.
Serveer met een ijskoude jenever. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|