|
|
|
Teriyaki van eendenborst (met zaanse mosterd) |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 stukje gemberwortel Ć 3 cm
5 eetlepels Japanse sojasaus
10 eetlepels medium sherry
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel zaanse mosterd
2 eendenborsten a 300 gr
75 gr waterkers
100 gr rettich
1 eetlepel limoensap
50 gr olie
1,5 theelepel aardappelmeel (of kant- en klaar bindmiddel)
zout |
|
bereiding: |
|
|
Rasp de gember, en roer samen met de sojasaus, sherry, azijn en mosterd. Leg de eendenborst erin en laat minimaal 1 uur marineren;
Schrap de rettich, en besprenkel ze met limoensap;
Verhit de olie, en bak de eendenborst ca. 7 minuten, draai om en bak nog 4 minuten;
Schenk de marinade (laat de gember erin) in een pan, verwarmen en aanbinden tot een gladde saus;
Snijd eendenborst in schuine plakjes en haal de plakjes door de saus;
Opdienen met de rettich, en eventueel oriƫntaalse salade; |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|