|
|
|
Mignonnettes in witte wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 Mignonnettes
- bakboter
- 1/2 dl room
- 1/2 dl witte wijn
- 125 g champignons
- 1 eetlepel gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, ...)
- 1/2 eetlepel groene peperbollen
- mengsel van 50 g boter en 50 g bloem
- peper,
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding
Bak de Mignonnettes* in hete boter.
Kruid ze en laat ze op een zacht vuur garen.
Maak de champignons schoon en stoof ze.
Haal het vlees uit de pan. Voeg room, witte wijn en tuinkruiden bij de jus en bind de saus met het boter-bloemmengsel.
Doe er de champignons en de groene peperbollen bij. Breng op smaak met peper en zout.
*Mignonnettes zijn fijn voor de lijn! Deze lichte stukjes vlees bevatten nauwelijks 1,6% vet.
Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 10 min.
Microgolfoven: Bak het vlees vooraf aan in de pan. Klaar in 5 minuten op 750 W.
Versier de Mignonnettes met gegratineerde bloemkool, stukjes gestoofde selder en gegratineerde aardappelen.
Tip van jerryke:
Vlees kruiden doet u pas nadat u het heeft dichtgeschroeid in de hete pan. Grotere stukken houdt u sappig door ze geregeld te overgieten: zo krijgt het vlees een mooie kleur en kunnen de kruiden zich tijdens het bakproces gelijkmatig over het vlees verdelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|