laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gram aardappels, in blokjes
4 stuks kabeljauwfilet of koolvisfilet (diepvries), in blokjes van 2 cm
1 ui, gesnipperd
250 gr champignons, in kwarten
100 gr spekblokjes
100 gr belegen Goudse kaas, geraspt
2 eetlepels verse bieslook, gesnipperd
1/4 liter kookroom
50 gr boter
citroensap
zout en peper(versgemalen)
  bereiding:
    Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 8 minuten halfgaar. Giet ze af. Besprenkel de blokjes (bevroren) vis met citroensap en bestrooi ze met wat peper. Doe de vis in een ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes zachtjes krokant uit. Voeg de ui en de champignons toe en bak het geheel nog 5 minuten. Verdeel het mengsel over de vis in de ovenschaal. Roer de helft van de kaas en 1 eetlepel bieslook door de kookroom en schenk het mengsel over de vis. Verdeel de blokjes aardappel erover en bestrooi die met de rest van de kaas. Bak de visschotel in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 25 minuten goudbruin. Garneer met de rest van de bieslook
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats