laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roemeense zoetigheid
  ingrediënten:
    1 kg bloem
200 ml melk
2 eetlepels olie
300 gram suiker
300 gram boter
50 gram gist
7 eierdooiers, 4 eiwitten
1 eetlepel vanillesuiker
1 koffielepel Zout
1 eetlepel rum
rozijnen, walnoten, cocosschilfers en Turks fruit (naar eigen smaak)
  bereiding:
    verwarm de melk

Meng de gist met de helft van de melk (opgewarmd. en een beetje suiker
meng in een andere kom 3 lepels bloem met één glas warme melk
voeg de gist toe en meng goed
Laat rusten op wat bloem
Meng de eierdooiers met het zout en de suiker
Klop het eiwit stijf
Smelt de boter
voeg de dooiermix, de rest van de bloem, een glas warme melk en de eiwitten bij de gistmix
meng alles grondig
kneed het deeg voor een tiental minuten
voeg de olie, vanillesuiker en gesmolten boter toe
laat 2 uur rijzen
Vet de bakplaat goed in
kneed de extra's in het deeg
laat 40 minuten bakken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats