|
|
|
Russische kersteend |
|
ingrediënten: |
|
|
2 eenden, elk 2 à 3 kilo
6 groene appels
55 gram boter
½ kopje water
½ kopje witte wijn
2/3 kopje zure room
Zout, peper
2 eetlepels verse tijm |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven op 230 graden
Schil de appels en snij in kleine stukjes
strooi zout en peper over de eenden
wrijf de eenden in met tijm
steek de helft van de appels in de eenden
doorprik de huid met een vork
besmeer de buitenkant met boter
leg de eenden in een braadlade
giet er water en wijn over
laat 90 minuten bakken (de temperatuur van de eend moet dan zo'n 80 graden bedragen)
Voeg tijdens het bakken water toe indien nodig
Mix de rest van de appels met de zure room
Laat de eenden 15 minuten rusten buiten de oven vooraleer aan te snijden
Serveer met de appelroom |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|