|
|
Plet de tomaat
Was alle groenten en snij ze fijn, behalve spinazie (grof)
Scheid de basilicumsteeltjes en -blaadjes
1. doe de bonen, laurier, aardappel en geplette tomaat in een pan water en kook ze gaar (voor verse bonen na 20 min, voor gedroogde na minimum een uur)
2. verwarm ondertussen in een pan wat olie
3. fruit de uien, bacon, wortel, selder, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes (fijngehakt. op een laag vuurtje met deksel
4. voeg tomaat, courgette en rode wijn toe
5. laat een kwartiertje zachtjes pruttelen
6. Giet de bonen af, maar bewaar de helft van het kookvocht.
7. Laurier, aardappel en tomaten gooi je weg
8. breng de bonen op smaak met peper, zout en olie
9. Voeg in het kokende mengsel spinazie, bouillon en bonen toe
10. stop de gedroogde pasta in een zak, knijp de lucht eruit en bind de zak dicht
11. sla de stukjes fijn
12. knoop de zak open en kieper de inhoud in het kokende mengsel
13. Laat koken tot de pasta gaar is
14. voeg indien gewenst extra bouillon of kookvocht toe om te verdunnen
15. breng op smaak met peper en zout
16. sprenkel er verse versnipperde basilicum over
17 serveer met parmezan |