laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse kerstsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 à 6 personen:
100 gram boter
200 gram witte bonen (vers of gedroogd)
1 tomaat
800 gram gepelde tomaten
1 kleine aardappel
4 sneden bacon
2 kleine rode uien
2 wortelen
2 stengels selder
Halve knol venkel
3 tenen knoflook
2 kleine courgettes
200 gram spinazie
50 gram pasta
550 ml bouillon (groenten of kip)
1 glas rode wijn
1 laurierblad
peper
zout
olijfolie
Parmezan
Verse basilicum
  bereiding:
    Plet de tomaat
Was alle groenten en snij ze fijn, behalve spinazie (grof)
Scheid de basilicumsteeltjes en -blaadjes


1. doe de bonen, laurier, aardappel en geplette tomaat in een pan water en kook ze gaar (voor verse bonen na 20 min, voor gedroogde na minimum een uur)
2. verwarm ondertussen in een pan wat olie
3. fruit de uien, bacon, wortel, selder, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes (fijngehakt. op een laag vuurtje met deksel
4. voeg tomaat, courgette en rode wijn toe
5. laat een kwartiertje zachtjes pruttelen
6. Giet de bonen af, maar bewaar de helft van het kookvocht.
7. Laurier, aardappel en tomaten gooi je weg
8. breng de bonen op smaak met peper, zout en olie
9. Voeg in het kokende mengsel spinazie, bouillon en bonen toe
10. stop de gedroogde pasta in een zak, knijp de lucht eruit en bind de zak dicht
11. sla de stukjes fijn
12. knoop de zak open en kieper de inhoud in het kokende mengsel
13. Laat koken tot de pasta gaar is
14. voeg indien gewenst extra bouillon of kookvocht toe om te verdunnen
15. breng op smaak met peper en zout
16. sprenkel er verse versnipperde basilicum over
17 serveer met parmezan
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats