laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto
  ingrediënten:
    Voorgerecht

Voor 4 personen:

6 grote vastkokende aardappelen
0.5 broccoli
1 rode ui
1 handvol spinazieblaadjes
sap van 1 citroen
2 el pijnboompitten
1.5 dl druivenpitolie
peper en zout
  bereiding:
    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm.
Verdeel de broccoli in roosjes. Gaar ze allebei in een kommetje met een bodempje water in de microgolfoven (6 min op 600 watt). Spoel de broccoli onmiddellijk onder ijskoud water af om de kleur te behouden.
Mix de spinazieblaadjes, het citroensap en de druivenpitolie
en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in ringen. maak een slaatje met de aardappelblokjes, de broccoliroosjes en de ui.
Besprenkel met de spinaziepesto.
Rooster de pijnboompitjes in een pan en strooi ze samen met de parmezaanschilfers over de salade.

Tip
Vervang de spinazie door basilicum en je krijgt een heerlijke basilicumpesto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats