|
|
|
Koninginnenpruttelpot |
|
ingrediënten: |
|
|
Aantal plakken iets dikker gesneden ontbijtspek;
1/2 kg magere runderlappen, in reepjes gesneden van 1,5 a 3 cm;
3 middelgrote verse wortelen ( of 1/2 winterwortel) in dunne plakjes gesneden;
2 grote uien, geschild en in plakken gesneden
3 a 4 aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden;
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Neem een pan met dikke bodem
Bedek de bodem met de ontbijtspek en leg daar de reepjesrundvlees op.
Dan even wat zout en peper erover.
Leg daaroverheen de wortelschijfjes, daarop de uischijven en tot slot de aardappelschijven erover heen.
Bestrooi het geheel met nog wat zout en peper.
Zet de pan met deksel erop op een heel zacht vuur en laat het pruttelen tot het gaar is. (ca. 3 uur..!!)
Eventueel wat water toevoegen, maar houdt er rekening mee, dat groenten al het nodige vocht bevatten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|