laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schotse worteltaart
  ingrediënten:
    Voor de cake:

2 kopjes zelfrijzend bakmeel
1 1/2 kopje suiker
1 1/4 kopje zonnebloemolie
3 kopjes geraspte wortel
4 eieren
1/2 kopje walnoten
2 theelepels vanille essence
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels soda-bicarbonaat (oftewel baking-soda)
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel

Voor de glace-laag:
2 ons icing-sugar (of poedersuiker)
125 gr cream cheese
1/4 theelepel vanille-essence
beetje zout
20 gr boter
wat geraspte citroenschil
wat citroensap
  bereiding:
    Doe meel, suiker, bakpoeder, baking-soda, zout, en kaneel in een schaal en meng het goed door elkaar. ( het kan met een food-processor, maar gebruik dan de "pulse")
Voeg al roerend de olie toe, dan de wortel, de eieren 1 voor 1, dan de noten en de vamille-essence.
Meng dit goed tot een compacte en gladde massa.
Bekleed een bakblik van 20x30 cm met bakpapier en beboter dit. Vul dit met het mengsel en zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 50 tot 60 minuten.
Laat het daarna wat afkoelen en stort de cake op een schaal.
Doe de benodigdheden voor de glace-laag in een kom en meng deze tot een gladde massa.
Strijk dit mengsel over de een lauwwarme cake, plaats er wat noten op ter aankleding en laat het verder afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats