|
|
|
Ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen
400 g pladijsfilet
100 g amandelschilfers
200 g aardappelen
2 preien
2 tomaten
1 botje bieslook
olijfolie
grof zeezout
peper
Voor het beslag:
2 eierdooiers
1 dl melk
1 dl room
125 g abdijkaas
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak ze kort aan in olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.
Was de preien en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ook de prei glazig in olijfolie gekruid met peper en zout.
Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze door de gebroken amandelen. Bak de gepaneerde visfilets goudbruin in olijfolie. De vis moet niet gaar zijn.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de bieslook en doe dit met de tomaatjes bij de prei.
Maak laagjes van de aardappelen, de prei en de vis in een ingevette ovenschotel. Maak een beslag van de eierdooiers, de room, de melk en de gemalen abdijkaas. Kruid met peper en zout en giet dit over de bereiding.
Bak het gerecht 25 minuten in een oven op 170°C tot de eieren mooi gestold zijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|