Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 Chinese kool
1 rode, gele en groene paprika
2 uien
4 lookteentjes
1 toef bieslook
500 g kalfsvlees (borst- of nekstuk)
50 g boter
1 snuifje tijm
4 dl kalfs- of kippenbouillon
1 dl droge witte wijn
zout
vers gemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kleuren in de hete boter.
Neem uit de pan en houd apart.
Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan, kruid met tijm en fruit een paar minuten aan.
Voeg het vlees er opnieuw bij en overgiet met bouillon en wijn.
Kruid met peper en zout.
Draai het vuur lager en laat een uur sudderen.
Voeg er tenslotte de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|