Gepaneerde konijnenfilet met een herfstsalade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 konijnenfilets
50 g gekookte tarwe
anijszaad
2 takjes verse rozemarijn
paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
1 dl melk
boter
voor de salade:
1 bakje veldsla
6 gedroogde abrikoosjes
4 el geroosterde pijnboompitten
1 jonagold appel
1 dl maïsolie
1 el frambozenazijn
1 el vloeibare honing |
|
bereiding: |
|
|
Klop het eitje los met de olijfolie en de melk. Meng de vooraf gekookte tarwe door het paneermeel met de anijszaadjes en de fijngesnipperde rozemarijn. Haal de filets eerst door het eierbeslag en vervolgens door het gekruide paneermeel.
Snijd de abrikoosjes en doe ze bij de gereinigde veldsla. Snijd de appel in dunne reepjes en doe ook die met de pijnboompitten bij de salade. Roer de azijn en vervolgens druppelsgewijs ook de olie door de honing zodat je een mooi gebonden dressing krijgt. Meng dit zoetzure sausje door de salade.
Bak de konijnfilets in boter. Blus daarna de pan met een scheutje water. Serveer de filets met de salade en het losgeroerde braadvocht.
Tip: Een zoetzure dressing hoeft niet met peper en zout afgesmaakt te worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|