|
|
|
Büche de Noël |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8-10 personen:
CAKE:
4 eieren
100 g witte basterdsuiker
75 g zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
GLAZUUR:
150 g pure chocolade
2 eierdooiers
1,5 dl melk
125 g boter
50 g poedersuiker
2 el rum (naar keuze)
GARNERING:
een beetje wit glazuur
poedersuiker
hulst of kersttaartdecoratie |
|
bereiding: |
|
|
Vet een diepe bakplaat van 30 x 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de eieren en suiker 10 minuten met een mixer tot een luchtig mengsel. Zeef het meel en het cacaopoeder boven de kom en spatel het erdoor. Schep het deeg op de bakplaat. Bak de cake 12 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Keer hem op een stuk bakpapier, bestrooid met wat basterdsuiker. Trek het andere bakpapier eraf en snijd de randen recht. Maak een kleine inkeping tot halverwege in de cake vanaf circa l cm van de korte kant. Rol de cake vanaf die zijde strak op in het bakpapier. Laat hem op een rooster afkoelen.
Voor het glazuur breekt u de chocolade in stukken. Smelt deze boven een pan met heet water. Klop de eierdooiers en de melk erdoor. Kook dit mengsel tot het zo dik is dat het de achterkant van een houten lepel bedekt. Leg er vochtig gemaakt bakpapier op en laat het afkoelen. Klop de boter en suiker tot een lichte, luchtige massa. Roer het chocolademengsel en eventueel de rum erdoor. Ontrol de cake, smeer een derde van het glazuur erop en rol hem weer op. Leg de cake op een gebakschaal. Bestrijk de cake met het resterende glazuur. Geef de cake met een vork het uiterlijk van boomschors. Laat de cake even rusten. Spuit met het witte glazuur jaarringen in de 'boomstam'. Bestrooi de cake met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|