laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladeboomstam
  ingrediënten:
    Voor 8-10 personen:

125 gr zachte magarine
125 gr witte basterdsuiker
2 eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacaopoeder
2 el melk

Witte chocolade botercreme:
75 gr witte chocolade
2 el melk
150 gr boter
125 gr poedersuiker
2 el sinaasappellikeur
grote pure chocoladekrullen
  bereiding:
    Vet de binnenkant van 2 lege voedselblikken van 400 gr in en bekleed ze met bakpapier
Klop de oter en suiker tot een licht en luchtig mangsel dat in een dikke straal van de garde loopt. Voeg een voor een de eieren toe en roer na elk ei goed door. Zeef het meel en het cacaopoeder boven de kom en spatel het door het mengsel. Roer de melk erdoor.
Verdeel het deeg pver de twee blikken . Zet de blikken op een bakrooster. Bak de cakes 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot ze veerkrachtig aanvoeken.Laat ze 5 minuten rusten in de blikken. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
Voor de botercreme verwarmt u de melk en de chocolade op een laag vuur, tot de chocolade gesmolten is. Roer alles goed door elkaar. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen. Klop de boter en de poedersuiker tot een lichte, luchtige massa. Roer de sinaasappellikeur erdoor. Voeg beetje voor beetje de gesmolten chocolade toe.
Snijd beide cakes in plakken van 1 cm dik. Smeer op elke plak wat botercreme en plak ze weer tegen elkaar.
Leg de cake op een gebakschaal en smeer de overige botercreme over de boven- en zijkant. Garneer de cake met de chocoladekrullen. Snijd de cake in diagonale plakken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats