laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladefondue
  ingrediënten:
    Voor 6-8 personen:
CHOCOLADEFONDUE:
225 g pure chocolade
2 dl slagroom
2 el cognac

OM TE SERVEREN:
diverse fruitsoorten
witte en roze marshmallows
koekjes
  bereiding:
    1 Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze met de slagroom in een kleine steelpan.
2 Verwarm dit mengsel onder voortdurend roeren tot de chocolade gesmolten is.
3 Haal de pan van het vuur en roer de cognac erdoor.
4 Schenk de chocolade in een fonduepan of een kleine vuurvaste schaal. Houd deze warm, het liefst boven een brander.
5 Serveer de fondue met verschillende fruitsoorten, marshmallows en koekjes. Doop deze in de warme chocolade. I let fruit en de marshmallows kunnen aan fonduevorken, satéprikkers of gewone vorken geprikt worden.

TIPS:
Snijd grotere fruitsoorten in kleinere stukken.
Fruit dat verkleurt, zoals banaan, appel en peer,moet u direct na het snijden in citroensap dopen.
U hoeft geen speciale fondueset te gebruiken.
Een rechaud met een waxinelichtje houdt uw fondue ook warm. Wanneer u hierover niet beschikt, kunt u de fonduepan in een kom met kokend water zetten.
Leg echter altijd een onderzetter neer om uw tafel te beschermen tegen de hitte.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats